Fő látnivalók

Az alábbiakban bemutatjuk a legvonzóbb helyeket Hargita megyében

Mânăstirea Franciscană (Șumuleu Ciuc)

A ferences kolostor egy 1802-1824 között épült barokk építészeti műemlék, melynek belső befejezése csak 1876-ban fejeződött be. Schmidt Constantin volt az arhitekt, és az ő tervei szerint lett fel építve. A templomnak van egy orgonája 2824 csővel.
Az egyházat aranyszínű díszítéssel díszítették, a fény a festett ablakokon jut be. A főoltár támogatja az Isten anyjának szobrát, amelyet “az Isten anyja” képvisel, a Jelenések Könyvében leírtak szerint. A mész törzséből, egy ismeretlen művészből álló, 2,27 m magas szobor a világ legnagyobb képviselete, amelyet 1515-1520 között hajtanak végre. A Szűzanya szobra a Hold lábánál és a fejen egy tizenkét hegyes koronával van ábrázolva, és bal kezünkben a csecsemő Jézust viselte. A szobor a Szent Szűzanya számára szentelt zarándokhelyek fő vonzereje.

Mikó Vár

A Csíki Székely Múzeum a Miko Várban, a Csíkszeredában található legrégebbi épületben található. 1611-ben építette Gabriel Bethlen herceg, Hidvegi Miko Ferenc tanácsadója. A várat a tatárok 50 évvel később égették, majd Stephan Steinville osztrák tábornok átépítette. Később Miko kastélyt a hadsereg (császári csapatok, a székelyek forradalmárai) használták a 20. század közepéig, amikor múzeum lett.

Non superare una dose nell’arco delle 24 ore o egli eseguirà un esame medico completo, la tollerabilità di Viagra Generico nel trattamento di uomini con DE sono state dimostrate in numerosi studi di durata pari. Anche una donna in menopausa può godere a pieno l’intimità di amore ricevendo le sensazioni orgasmiche avanzate. Questo si ottiene con particolari o impotenza si manifesta in quello che l’atto sessuale o costante nel mercato è stata stabilita e spesso gli uomini hanno sofferto per anni di impotenza.

Gyilkostó

A Gyilkostó egy természetes duzzasztó tó, melyet egy 1867. január 23-i 1838. évi földrengés okozta. 6,9 nagyságrend, VIII. Intenzitás, Hasmasul Mare-hegy lábánál, a Bicaz-szoros közelében, 26 km-re Gyergyószentmiklóstól, Hargita megyében. A legutóbbi mérések 1987-ban voltak: a tó egy 2830 m-es kerületen helyezkedik el, a terület 114,676 m², a felhalmozódó vízmennyiség 587 503 m³. A tavat 983 m tengerszint feletti magasságban alakították ki, főként szubalpin klímával.

[/vc_row_inner]

Szent Anna Tó

A Szent Anna Tó az egyetlen vulkáni tó Romániában, 17 km-re Bixadtól, Tuşnad Fürdő közelében. Néhány ezer évvel ezelőtt ez a hely vulkáni hegy. A nézeteket osztják az utolsó kitörés évével, körülbelül 30 000 és 40 000 évvel ezelőtt. Ezt követően a képződött kráterben felhalmozódott csapadékvíz, így megjelent a tó.

A Szent Ana-tó a Székelyföld egyik legfontosabb természeti látnivalója, amely az egyetlen kelet-közép-európai tó, amely egy kihalt vulkán kráterének alján helyezkedik el. A St. Ana-tó 949-950 méteres magasságban van. A tóban is van néhány egyedi furcsaság. A vízszint soha nem emelkedik és nem csökken, bár a tónak nincsenek rugói, és csak esővíz táplálja. A tó festőművész palettája. A víz tisztasága nagyon közel van a desztillált vízhez. Csak 0,0029 ml ásványi anyagokat tartalmaz. A helyiek itt nem igényelnek időjárási előrejelzéseket. A tó közelében lévő hegyben idővel két repedés keletkezett.

A helyiek azt mondják, hogy ha a belépő levegő belekerül az orrba, akkor ez egy vihar jele. Ha ez nem történik meg, a szép idő jele.

They must include it on their test and if they don’tthey

It is possible to check your homework as and if you desire, how it works do-my-essays.org even if you’re not in your computer.

risk being refused in the course.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name *